دکتر سعید جعفری راد در کمیته علمی فناورانه مشترک پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی و مجتمع مس سونگون افزود: نخستین پردیس فناوری مس کشور بهصورت کنسرسیومی توسط مجتمع مس سونگون، پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، دانشگاه صنعتی سهند و دانشگاه تبریز در محل شهرک صنعتی مس شهرستان ورزقان ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به سابقه موفق ایجاد خوشههای صنعتی در نزدیکی صنایع اظهار کرد: خوشههای صنعتی تخصصی مزایای بسیاری دارند و میتوانند در توسعه و ارتقا صنایع نقش مؤثری ایفا بکنند.
دکتر جعفری راد با اشاره به تعاملات بسیار نزدیک و سازنده پارک علم و فناوری آذربایجان شرق و مجتمع مس سونگون تأکید کرد: گسترش ارتباطات فناورانه فیمابین فناوران و مس سونگون موجب افزاش انگیزه در فناوران، فارغالتحصیلان و اساتید دانشگاه میشود.
وی یادآور شد: انعقاد قراردادهای انتقال فناوری منجر به رفع نیازها و چالشهای صنایع و توانمندسازی شرکتهای فناور میشود.
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی اعلام کرد: با برگزاری منظم کمیته علمی و فناورانه مشترک و تشکیل منظم کارگروههای تخصصی رفع نیازهای فناورانه و تأمین کالاهای تحریمی، مشکلات و نیازهای فناورانه مس سونگون احصا و برای رفع آنان توسط فناوران راهکارهای متناسب ارائه خواهد شود.
مدیر مجتمع مس سونگون نیز بابیان اینکه تا یک ماه آینده پردیس فناوری مس در ورزقان ایجاد خواهد شد گفت: شرکتهای فناور و دانشبنیان مرتبط با صنایع مرتبط با مس و معدن با استقرار در این پردیس میتوانند ضمن ارتباط با زنجیره شرکتهای مرتبط با صنعت مس، ارتباط مستمری را با مس ورزقان داشته باشند.
دکتر عباس زاده ایجاد خوشههای تخصصی در اطراف صنایع بزرگ را عاملی موفق برای متمرکز شدن تخصیص منابع استراتژیک دانست.
وی هوشمند سازی تمامی امور در مجتمع مس سونگون را ضروری دانست و گفت: یکپارچهسازی و هوشمند سازی فرآیندها در مس ورزقان باعث افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها میشود.
مدیر مجتمع مس سونگون با تأکید بر ضرورت معدنکاری دیجیتال و هوشمند در مس سونگون اظهار کرد: بایستی با ایجاد کنسرسیومی از شرکتهای فناور در حوزههای مختلف و با همکاری متخصصان شاغل در مس سونگون سطح فناوری را در مجتمع مس سونگون افزایش داد.
در این نشست که مدیران ارشد مس سونگون حضور داشتند برخی از شرکتهای فناور و دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناور آذربایجان شرقی توانمندیهای خود در حوزههای هوشمند سازی، دیسپانچینگ، کنترل و افزایش استخراج مس و کاهش آلایندهها در معادن را بیان کردند تا پس از بررسیهای لازم در کارگروههای مرتبط از این توانمندیها و ظرفیتها در مس سونگون بهرهگیری شود.