دکتر عبدالرضا واعظی در جلسه ویدئوکنفرانسی با مدیران "شهرک پیمان سازمان همکاریهای شانگهای "با اشاره به عضویت اخیر ایران در سازمان همکاریهای شانگهای افزود: بر اساس تفاهمنامهای که توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شهرک پیمان سازمان همکاریهای شانگهای منعقد خواهد شد، دفتر انتقال تکنولوژی و تجارت دانشبنیان ایران در دپارتمان فناوری این شهرک فعالیت خواهد کرد.
وی بابیان اینکه پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی به نمایندگی از کشور ایران امور اجرایی این تفاهمنامه را انجام خواهد داد افزود: این دفتر به مساحت 1300 مترمربع، بهعنوان پل ارتباط فناوری بین فناوران چین و ایران، زمینه لازم برای گسترش همکاریهای فناورانه برای تمامی شرکتهای دانشبنیان کشور فراهم خواهد کرد.
دکتر واعظی تصریح کرد: شرکتهای دانشبنیان ایران و چین با استقرار کوتاهمدت و بلندمدت در این دفتر خواهند توانست تبادل تکنولوژی و ارتباط تجاری داشته باشد.
وی اظهار کرد: مطابق مدل پیشنهادی، پارك آذربايجان شرقي هاب ارتباط تمامي پاركها و شركتها با اعضاي پيمان شانگهاي برای انتقال فناوری و تجهیزات هایتک به کشور و همکاری با شرکت های دانش بنیان چین خواهد بود ومركز تجارت بين المللي ايران- چين به نمایندگی از طرفین،امور اجرایی مربوط به استقرار و فعالیت شرکت های دانش بنیان در این دفتر را بر عهده خواهد داشت.
به گفته رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، شرکتهای دانشبنیان مستقر در این دفتر میتوانند ضمن ارتباط با شرکتهای چینی با دیگر شرکتهای دانشبنیان عضو سازمان همکاریهای شانگهای نیز ارتباط فناورانه و تجاری داشته باشند.
رئیس دپارتمان فناوری شهرک همکاریهای شانگهای نیز ضمن ابراز مسرت از این دیدار گفت: بر اساس گزارش ارائه شده پیشرفت پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در سالهای اخیر چشمگیر بوده و این مجموعه علاقهمند به استفاده از تجربیات این پارک و گسترش همکاریهای مشترک است.
خانم چان ابراز امیدواری کرد: هرچه سریعتر در سال جاری میلادی زمینه لازم برای ایجاد ارتباطات فناورانه بین شرکتهای دانشبنیان دو کشور فراهم شود.
وی بیان کرد: دپارتمان فناوری شهرک همکاریهای شانگهای از این اقدام پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی استقبال کرده و امیدوارم هرچه سریعتر فعالیت این دفتر فناوری ایران در این شهرک آغاز شود.
سازمان همکاریهای شانگهای سازمانی میان دولتی است که برای همکاریهای چندجانبه اقتصادی و فرهنگی تشکیلشده است و هماکنون کشورهای روسیه، چین، ایران، هند، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان، پاکستان و تاجیکستان عضو این سازمان هستند.