دکتر عبدالرضا واعظی در نخستین نشست گپ نوآوری مرکز رشد مشترک دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با موضوع تعامل تحقیق و توسعه صنعت با مراکز رشد و نوآوری افزود: در صورت هم نوآوری (Co Inovation) مراکز صنعتی و شرکتهای فناور و دانشبنیان هردو در ریسک انجام پروژههای فناورانه شریک شده و این روش راهگشا انجام پروژههای مشترک فناورانه بین صنعت و فناور خواهد بود.
وی گفت: کمک به فروش محصولات و خدمات شرکتهای فناور و دانشبنیان مهمترین حمایتی است که باید انجام شود.
رییس پارک عملم و فناوری آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم درون زا بودن صنعت براي اينكه به دانشگاه و فناوري نياز داشته باشد گفت: صنایع بايستي ساختار لازم براي اين ارتباط با مراكز علم و فناوري مانند ایجاد دفتر تحقيق و توسعه واقعي در سطوح بالاي سازماني را داشته باشد.
وی افزود: صنایع ضمن ایجاد زیرساخت مناسب برای واحدهای تحقیق و توسعه خود؛ بایستی برنامه درازمدت برای واحدهای R&D خود نیز تدوین کنند.
به گفته وی باید منافع مشترک صنایع و شرکتهای فناور و دانشبنیان را شناسایی و به هم گره زد تا ارتباطات در خصوص همکاریهای فناورانه بیش از بیش گسترش یابد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فناور و نوآور پردیس نیز ضمن تأکید بر فرهنگسازی در خصوص فناوری و نوآوری در جامعه گفت: دانشگاههای نسل چهارم افزون بر وظیفه آموزش، پژوهش و کارآفرینی، رسالت مسئولیت اجتماعی را بر عهدهدارند و باید با ارتباط با صنایع مشکلات جامعه را مرتفع ساخت.
دکتر حامد افشاری افزود: باید نهادهای تخصصی در حوزه شبکهسازی بین بازیگران اکوسیستم فناوری ایجاد شود و این نهادها در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر ورود بکنند و از شرکتهای فناور و دانشبنیان در زمینه تجاریسازی محصولات خود حمایت بکنند.
به گفته وی شرکتهای فناور نیز باید افزون بر دستیابی به فناوری، در حوزههای شناخت بازار، سرمایهگذاری، مدیریت منابع انسانی و مدیریت سازمان شرکتهای خود را تقویت بکنند چراکه مدیریت صحیح شرکتها نقش بسیاری در موفقیت کسبوکار دانشبنیان دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی نیز با اشاره به تدوین سند گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان مأموریت گرایی را در اولویت راهبرد خود قرار داده و مراکز تخصصی فناوری متناسب با نیاز هر منطقه در حال شکلگیری است.
دکتر عزیز جوان پور افزود: اکنون بسیاری از زیرساختهای لازم برای توسعه فناوری با کمک پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در این دانشگاه فراهمشده و باید باهمت فناوران و صنایع شاهد تحول جدی و رشد و شکوفایی در بخشهای مختلف و رفع نیازها و مشکلات صنایع باشیم.
وی خاطرنشان کرد: مراکز رشد و نوآوری و سراهای نوآوری محلی هستند که میتوان در آن با همدلی و تلاش مشکلات جامعه و صنعت را توسط فناوران برطرف ساخت و زمینههای همکاری را گسترش داد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چرم آذربایجان شرقی هم گفت: صنایع و شرکتهای دانشبنیان و فناور بهمنظور ارتباط بیشتر باید شناخت کافی از همدیگر پیدا کنند و شیوههای ارتباطی بهصورت مشخص تعریف شود.
بنابیان افزود: بایستی ارزیابی شود که کدامیک از صنایع ظرفیت و توانمندی لازم برای توسعه فنآوری در صنعت خود را دارد و با اعطا مشوقها صنایع را به سمت توسعه فناوری در صنعت خود سوق داد.