اخبار مرتبط

    پیش برنده بودن پارک علم و فناوری در توسعه اقتصادی استان
    تاریخ ایجاد خبر : 1400/9/7
    ساعت ایجاد خبر : 18:28
    شماره خبر : 2097
    استاندار آذربایجان شرقی گفت: پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی باید در زمینه توسعه اقتصادی استان پیش برنده باشد.

    عابدین خرم در بازدید از پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی توسعه و بالندگي اکوسیستم نوآوری و فناوری را یکی از اصلی‌ترین اهداف در مسیر توسعه استان برشمرد و افزود: پارک علم و فناوری و مراکز رشد باید نقش‌های اصلی را در این مسیر عهده ‌دار باشند.
    وی اظهار داشت: اصلاح ساختار بودجه باهدف رشد اقتصادی، از دغدغه‌های دولت سیزدهم است که لازمه این امر، ارتقای سرمایه‌گذاری و اشتغال در حوزه فناوری است.
    استاندار آذربایجان شرقی  با تقدیر از عملکرد پارک علم وفناوری استان افزود: پارک علم و فناوری استان باید برای انجام این رسالت سنگین، نقشه راه و سند چشم‌انداز تهیه‌کرده و در آن، مأموریت همه بخش‌ها اعم از دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه، صنعت و بخش خصوصی را تعریف کند.
      خرّم با تأکید بر اینکه فعالیت‌های پارک علم و فناوری باید نتیجه گرا باشد، افزود: اگر به‌صورت جدی و با نگاهی نو در این عرصه وارد شویم با یک تحول اساسی در اکوسیستم نوآوری و فناوری استان روبه‌رو خواهیم شد.
     وی همچنین ایجاد کارخانه نوآوری را یکی از اولویت‌های خود عنوان کرد و گفت: باید ارتباط معناداری بین پارک علم و فناوری و مراکز رشد از یک‌سو و نهادهای بخش خصوصی مانند اتاق بازرگانی و خانه صنعت و معدن از سوی دیگر شکل بگیرد .
     استاندار آذربایجان شرقی گفت: پارک علم و فناوری استان باید با تدوین برنامه‌ای زمینه‌های لازم برای استفاده از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های موجود صنایع  در استان برای تبدیل  منابع به ثروت را برنامه ریزی نماید.
    رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی هم در این نشست با ارائه گزارشی از تاریخچه تأسیس این پارک و فعالیت‌ها و اقدامات آن، گفت: در حال حاضر 20 مرکز رشد و نوآوری  وابسته به پارک علم و فناوری در نقاط مختلف استان فعالیت می‌کنند و به لحاظ گستردگی مراکز رشد در سطح استان رتبه اول کشور را داریم.
     عبدالرضا واعظی افزود: هم اکنون  بییش از ٣٨٠ شرکت فناور و دانش بنیان با اشتغال 3900 نفر در پارک علم و فناوری استان مستقر هستند.
     وی، گردش مالی شرکت‌های دانش‌بنیان استان در نیمه نخست سال جاری را ١٧٤٠ میلیارد ريال و میزان صادرات آن‌ها را 2.5 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: در این مدت، ٢٦ میلیارد ريال حمایت مستقیم از واحدهای فناور انجام‌شده است.
     
    واعظی خاطرنشان کرد: در سال جاری بالغ ‌بر ٧١ میلیارد ريال قرارداد انتقال فناوری  با صنایع استان توسط پارک علم و فناوری منعقد شده است.
     رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی همچنین ایجاد سه ناحیه نوآوری در تبریز ،راه اندازی کارخانه نوآوری تبریز و توسعه ارتباط با بخش خصوصی و صنایع  را از برنامه های اولویت دار این پارک برشمرد  و خواستار احیا ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان  استان  از طرف استانداری آذربایجان شرقی شد. 
     دبیر منطقه ویژه علم و فناوری آذربایجان شرقی و روسای صندوق‌های پژوهش و فناوری استان نیز در این نشست گزارشی از عملکرد حوزه تحت مسئولیت خود و همچنین مسائل و مشکلات حوزه فناوری و نوآوری استان ارائه کردند.