پنجاه و سومین جلسه کارگروه صندوقهای پژوهش و فناوری کشور، روز دوشنبه 29 دی ماه با حضور دکتر غلامی وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری ، دکتر علی وحدت، دبیرکارگروه صندوقهای پژوهش و فناوری کشور و دیگر اعضا برگزار شد و مجوز تاسیس صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی استان آذربایجانشرقی صادر گردید.
صندوق های پژوهش و فناوری به استناد ماده (44) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور و با هدف حمایتهای مالی، علمی و پشتیبانی از فناوران، نوآوران و محققان استان آذربایجان شرقی در تبدیل ایدههای فناورانه به محصولات تجاری تاسیس میشوند.
دکتر واعظی رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی استان آذربایجانشرقی به عنوان دومین صندوق پژوهش و فناوری استان آذربایجان شرقی پس از 5 سال پیگیری پارک علم و فناوری وچندین بار عدم تصویب در کارگروه راه اندازی شد.
پارک علم و فناوری آذربایجانشرقی، دانشگاه تبریز و دانشگاه علوم پزشکی تبریز به عنوان سهامداران بخش دولتی و شرکت سرمایهگذاری استان آذربایجانشرقی، پزشکان ولیعصر تبریز (بیمارستان ولیعصر)، شرکت دانش بنیان صنایع صبح پارلار آسیا، شرکت دانش بنیان ستاک و موسسه آموزش عالی سراج سهامداران بخش خصوصی این صندوق را تشکیل می دهند.
دکتر واعظی افزود: سرمایه اولیه یک صد میلیارد ریالی این صندوق یکی از نقاط قوت این صندوق در مقایسه با سایر صندوق های پژوهش و فناوری در کشور است و60 درصد از کل سهام صندوق در اختیار بخش خصوصی خواهد بود. در بخش سهامداران دولتی این صندوق دانشگاه های بزرگ استان و پارک علم و فناوری مشارکت دارند و در بخش خصوصی هم ترکیبی از سهامداران دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان سرمایه گذاری نموده اند.
دکتر واعظی افزود با صدور مجوز این صندوق، استان آذربایجان شرقی جزو معدود استان هایی است دو صندوق پژوهش و فناوری دارد و تقاضای انباشته ای که در شرکت های فناور و دانش بنیان استان وجود دارد زمینه موافقت کارگروه با تاسیس صندوق دوم را فراهم کرد.
صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی استان آذربایجانشرقی در حوزه اعطای انواع تسهیلات مالی به اشخاص حقیقی و حقوقی ، تسهیلات کوتاهمدت و بلندمدت، پرداخت تمام یا بخشی از سود تسهیلات و جرایم متعلقه و ارایه خدمات ضمانتنامهای برای اجرای طرحهای پژوهشی، فناوری، نوآوری و تجاریسازی نتایج پژوهشها و م و سرمایهگذاری در توسعه، و توانمندسازی شرکتهای پژوهشی و فناوری و دانشبنیان فعالیت خواهد نمود.
گفتنی است هم اکنون 168 شرکت دانش بنیان، 20 مرکز رشد، 34 شهرک صنعتی، 140 واحد دانشگاهی و مرکز آموزش عالی و بیش از 500 واحد فناور در استان آذربایجانشرقی فعالیت می کنند.